VP_Sus_foot_1920x550.jpg

Bæredygtigt fodaftryk – lad os minimere det

Vileda Professional har altid stræbt efter at give vores kunder de mest effektive rengøringsløsninger, der er de bedste i klassen. Vi har desuden et klart fokus på at minimere produktets fodaftryk med hensyn til råmaterialer, produktfremstilling, emballage, transport og bortskaffelse.

Initiativer til at minimere vores bæredygtige fodaftryk:

Råmaterialer

VP_Sus_origo_305x305.jpg

Råmaterialer

Vores nyeste kvalitetsvogn Origo 2, den mest hygiejniske, modulopbyggede og sikre vogn, er allerede en stærk og bæredygtig valgmulighed. Vores beholdere er lavet af plast med en andel af genanvendt polypropylen på 50 %. Og har fået tildelt mærket "Plastica Seconda Vita".

Et andet eksempel er vores Eco Broom-serie, som er lavet udelukkende af genanvendte materialer og giver mulighed for miljøvenlig brug. Beholderen er lavet af 100 % genanvendt PP og fibre fra genanvendt PET, der fås både med bløde og hårde børster.

Og du kan være sikker på, at vi arbejder på flere produkter med fremragende fodaftryk – de kommer snart.

Fremstilling

VP_Sus_manu_305x305.jpg

Fremstilling

Mange af produkterne i vores sortiment af Swep- og mikrofiberklude har fået tildelt det nordiske Svanemærke, der viser, at de lever op til strenge krav vedrørende bæredygtigheden af de anvendte råmaterialer og produktionsprocesser.

Vores Evolon®-tekstiler er fremstillet af holdbare materialer designet til krævende anvendelsesformål og genererer mindre affald end konventionelle alternativer. Der bruges ikke opløsningsmidler for at generere mikrofilamenterne, og der bruges ikke kemisk bindemiddel under Evolon®-produktionsprocessen.

Emballage

VP_Sus_pack_305x305.jpg

Emballage

Mange af vores produkter er pakket uden sekundær emballage, dvs. vores mopper er kun pakket i stabile papkasser, hvor pappet er lavet af > 90 % genanvendt papir.

Du finder desuden flere produkter i hver pakke, hvilket også reducerer mængden af emballage for hvert produkt betydeligt.

Vores langsigtede mål er, at 100 % af emballagen skal være genanvendelig, genbrugelig og komposterbar inden 2025.

Bortskaffelse

VP_Sus_end_305x305.jpg

Bortskaffelse

Overvejelser vedrørende bortskaffelse er en relativt ny tanke inden for rengøringsudstyr – ydelse, anvendelse og omkostninger har været fremherskende. Overvejelser om bæredygtighed bør dog ikke ophøre, uden at der tages hensyn til, hvad der skal med produkterne ved slutningen af deres levetid, og det er en del af den livscyklusvurderingsmetode, som vi anvender i størstedelen af vores produktkategorier. Det er klart, at regler om affald (f.eks. smittefarlige rengøringstekstiler) også kommer i spil.

Her er nogle eksempler fra vores produktserie:

  • Vileda Professional-svampeklude er fuldt bionedbrydelige, da de er lavet af 100 % cellulosemateriale baseret på træ og bomuld.
  • Mange af vores produkter er monomaterialer eller kan nemt skilles ad til monomaterialer, hvilket gør dem velegnede til omgående genanvendelse.
     

Genanvendt plast:

VP_Sus_plastica_305x305.jpg

Genanvendt plast:

Alle Vileda Professional Origo 2-beholdere i farven antracit har nu fået "Plastica Seconda Vita"-certificeringen, hvilket betyder, at de indeholder minimum 50 % genanvendt plast.

"Plastica Seconda Vita"-mærket er et produktcertificeringssystem, der er dedikeret til produkter, der kommer fra genanvendt affald fra forbrugere. Vi har besluttet at understøtte vores miljømæssige bestræbelser ved at bruge dette mærke, som fokuserer på fuld sporbarhed.

Nordiske Svanemærke

A swan logo on a green background symbolises eco-friendly mops and other sustainable cleaning products.

Nordiske Svanemærke

De nordiske landes officielle miljømærke blev indført i 1989 og har været førende lige siden. Alle produkter, der bærer dette verdensomspændende miljømærke, kan opfattes som et godt valg for miljøet. Over 60 Vileda Professional-produkter har allerede båret dette velkendte internationale mærke i mere end 10 år.