Nordic_SBS_Award2018_Header.jpg

Vileda Professional, Sverige – stolt vinder af Städbranschens Miljöföretag 2018

På rengøringsmessen Clean & Facility i Kista uddelte den svenske rengøringsbrancheorganisation Städbransch Sverige den nyindstiftede pris "Årets Miljöföretag” (Årets miljøvirksomhed) – og vi vandt! 

Vi er stolte producenter, og lige nu er vi ekstra stolte. For os er det en ægte fjer i hatten at få bekræftet, at vores hårde arbejde med hele tiden at forbedre os, vores produkter og processer har båret frugt. Vores stærke engagement inden for miljø og arbejdsmiljø er vigtigt både for os og vores ejer. Som en familieejet virksomhed har vi meget at leve op til, fordi vores ejer stiller meget strengere krav til os, end myndighederne gør.

Vi investerer i fremtiden!!
I motiveringen bag udmærkelsen kan man læse, at vi har foretaget en miljøinvestering, som organisationens øvrige medlemsvirksomheder vil få svært ved at kopiere, men at miljøforbedringen er så stor (Wettex er en tung proces, der kræver mange ressourcer), at den er umulig at ignorere.

Læs mere om priser på Städbranschen Sverige og Cleannet

Hvad er det, vi har gjort?
  • Vores interne projekt ”Zero Waste”, der bl.a. indebærer en investering i ny bomuldshåndtering, har medført 30 % mindre spild og affald. Det minimerer vores miljømæssige fodaftryk.
  • Et andet vellykket projekt er, at vi i 2017 efter godt et års finjustering og optimering har formået at opnå en 100 % genanvendelse af natriumsulfat. Det ser vi som en stor succes. Saltet er nødvendigt, fordi det er det, der skaber hulrummene i den færdige klud og giver kluden dens høje absorption.
  • Produktion af svampeklude kræver meget energi i form af damp, køling og elektrisk energi. Fokus i vores effektiviseringsarbejde har ligget på optimering af maskindriften og foranstaltninger til varmegenvinding. Med et energiforbrug, der er mere end 20 % lavere, samt en overgang til grøn el, er kuldioxidudslippet blevet mindsket til næsten nul.